Gebze - Halkalı Hattına Vatandaşlar İlk Gününde Yoğun İlgi Gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açılışını yaptığı Gebze - Halkalı banliyö tren hattına vatandaşlar ilk günde yoğun ilgi gösterdi.

13.03.2019-09:44 - (Son Güncelleme: 13.03.2019-09:28) Gebze - Halkalı Hattına Vatandaşlar İlk Gününde Yoğun İlgi Gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Gebze- Halkalı Banliyö Tren Hattı'nda bu sabah ilk seferler başladı. Vatandaşlar sabahın ilk ışıkları ile banliyö tren hattını kullandı.

Gebze-Halkalı arasındaki yolculuğu 185 dakikadan 115 dakikaya düşüren banliyö hattı bu sabah işe gitmek için olan vatandaşlar ve öğrenciler tarafından kullanılmaya başlandı. 43 istasyonu olan hatta 15 dakikada bir seferler yapılıyor. Hat ilk gününde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

"GÜNDE 1 MİLYON 700 BİN YOLCU TAŞIYACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün açılışı gerçekleştirilen hat ile alakalı şu bilgileri aktardı;

İstanbul'un en işlek ve dolayısıyla trafik yoğunluğu en çok olan bu hat saatte tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Bir başka ifadeyle normalde ancak 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu bu banliyö tren hattımız tek başına gidecekleri yerlere ulaştıracak.

İLK SEFERİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPTI

Gebze-Halkalı banliyö tren hattının açılış töreninin sonrasıda, ilk sefer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Hat seferinin ilk sürüşünü Erdoğan gerçekleştirdi.

HATTA BULUNAN İSTASYONLAR

Gebze - Halkalı hattında toplam 43 istasyon yer alıyor. Hattın güzergahları ise şu şekilde; Halkalı, Mustafa Kemal, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı, Sirkeci, Üsküdar, İbrahimağa, Söğütlüçeşme, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyya Plajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Başak, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi, Gebze.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal