Gebze - Halkalı Arası Yüksek Hızlı Tren'in Test Sürüşü Yapıldı

İstanbul’da Yüksek Hızlı Tren (YHT) ilk kez Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan tarafından düzenlenen test sürüşü ile Avrupa Yakası'na geçti. Diğer taraftan Bakan Turan, Gebze-Halkalı arası hattın Mart’ın ilk haftası hizmete başlayacağını bildirdi.

21.02.2019-09:25 - (Son Güncelleme: 21.02.2019-09:21) Gebze - Halkalı Arası Yüksek Hızlı Tren'in Test Sürüşü Yapıldı

İstanbul’da Yüksek Hızlı Tren (YHT) ilk kez Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan tarafından düzenlenen test sürüşü ile Avrupa Yakası'na geçti. Diğer taraftan Bakan Turan, Gebze-Halkalı arası hattın Mart’ın ilk haftası hizmete başlayacağını bildirdi.

Gebze-Halkalı Banliyö hattında bitime günler kala test sürüşleri yapmaya başladı. İlk test sürüşü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan tarafından yapıldı.

Söğütlüçeşme İstasyonu’ndan test sürüşüne başlayan Bakan Turan hattın Halkalı istasyonuna kadar geldi. Böylelikle Yüksek Hızlı Tren ilk kez Avrupa Yakası'na geçmiş oldu.

Yüksek Hızlı Tren’de açıklamalar yapan Bakan Turan, “İstanbul’un trafik sorununu çözmek ulaşımı rahatlatmak amacı ile gerek karayolu gerekse metro sistemi ile hizmete alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İstanbul’un metro alt yapısının Büyükşehre destek vermekle kalmıyoruz tüm hatları da boğazın altından birbirine bağlıyoruz. Bu noktada da İstanbul Banliyö Hattı projesi de İstanbul için bir banliyö hattı değildir.

Bu hat İstanbul’un tüm raylı sistemlerini birleştiren ana omurgasıdır. Marmaray’ı da içerisinde bulunduran bu hat tamamlandığında hem metro hatları hem de Yüksek Hızlı Tren hatları hem de yük treni hatları birbirlerine entegre olmuş olacak. Artık İstanbullular demir yolunda kesintisiz seyahat edebilecek.

Bunun için Marmaray’ı da içerisinde alan 13.6 kilometrelik kesimi daha önce hizmete açmış idik. Şimdi de 19 km Avrupa’da 44 km Anadolu’da olmak üzere 63 km’lik kesimi yenileme çalışmalarını tamamlamak üzereyiz”

“KONYA-HALKALI ARASI 5 SAATE İNECEK”

Hattın seferleri hakkında da bilgiler veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, ”Gebze-Halkalı arası 3 hat, sadece boğaz geçiş kesimi 2 hat olacak şekilde bu sistemi geliştirdik, tesis ettik. 2. hat üzerinde kent içerisinde Marmaray ile bütün bir şekilde banliyö işletmeciliği yapılacak.

3. hat üzerinde ise, şehirlerarası yolcu ve yük trenleri ile Yüksek Hızlı Tren işletmesi yapılabilecek. Toplam 13 istasyondan da 16 adet metro ve tramvay hattına entegrasyon sağlanmış olacak. İki dakikada bir sefer yapılabilecek. Bir günde 1 milyon 700 bin yolcu seyahat edecek.

Banliyö ile Üsküdar-Sirkeci arası 4 dakika, Ayrılık Çeşme-Kazlı Çeşme arası 13 dakika, Söğütlüçeşme-Yenikapı arası 12 dakika, Bostancı-Bakırköy arası 37 dakikaya inecek. Gebze-Halkalı arasındaki yolculuk süresi ise 115 dakika olacak.

Hızlı tren, Gebze, Pendik, Maltepe, Bostancı, Söğütlüçeşme, Haydarpaşa, Bakırköy ve Halkalı’da durabilecek.

Yüksek Hızlı Tren Konya’dan Söğütlüçeşmeye 4 saat 45 dakikada varacak, Konya’dan Halkalı’ya 5 saat 15 dakikada ulaşabilecek.

Ankara’dan Söğütlüçeşme’ye 4 saat 30 dakika, Halkalı’ya ise 5 saatte varabilecek. Sabah İstanbul’dan ilk seferler Ankara’ya ve Konya’ya Halkalı’dan kalkacak, diğer seferler ise Söğütlüçeşme İstasyonundan kalkacak.’’ ifadelerinde bulundu.

“MART AYININ İLK HAFTASI HİZMETE GİRECEK”

Bakan Turan hattın Martın ilk haftası hizmete gireceğinin haberini vererek, “Geldiğimiz noktada Gebze-Halkalı arası tüm güzergahta inşa faaliyetleri ile sinyalizasyon faaliyetleri tamamlanmıştır.

Martın ilk haftasında açılışa hazır hale getirmiş olacağız, banliyö ve hızlı tren hattının işletmeye açılma noktasında istasyonlarda mimari sonlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz.

Bugün de sizlerin huzurunda test ve devreye alma işlemlerini başlatmış oluyoruz.

24 saat esaslı olarak deneme işletmesi testlerini yaparak, hattı Mart ayının ilk haftasında sinyalli ve sertifikalı şekilde ve açılışa hazır hale getirmeye çalışacağız” sözlerini aktardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal