Gazi Üniversitesi'nde Silah Sesleri! Kimliği Belirsiz Kişiler Ateş Açtı

Gazi Üniversitesi'nde üniversitelerin bölünmesi öğrenciler ve akademisyenler tarafından protesto edildi. Bu esnada kimliği belirsiz kişiler havaya ateş açtı.

26.04.2018-21:40 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-21:33) Gazi Üniversitesi'nde Silah Sesleri! Kimliği Belirsiz Kişiler Ateş Açtı

Üniversitelerin bölünmesini kabul eden tasarıya karşı, Gazi Üniversitesi'nde öğrencilerin yaptığı eylem esnasında kimliği tespit edilemeyen kişilerce havaya ateş açıldı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ VE ÖĞRENCİLER BİRBİRİNE GİRDİ

Çok sayıda öğrencinin ve öğretim görevlisinin katılımıyla tasarıya karşı protesto yapıldı. Protestonun bitirilmesini isteyen grupla, özel güvenlik görevlileri arasında kavga çıktı.

ATEŞ AÇILDI, ÖĞRENCİLER KAÇIŞTI

Kavganın büyümesinin sonrasında kimliği tespit edilemeyen kişiler havaya ateş açtı. Açılan ateşin sonrasında yüzlerce öğrenci kaçıştı. Öğrenciler sosyal medya üzerinden tepkilerini ortaya koyarken, yaptıkları protestonun olaysız olduğunu ve kimliği tespit edilemeyen kişilerin eylemi provoke etmek için harekete geçtiğini söyledi.

20 ÜNİVERSİTE KURULACAK

Dördü vakıf 20 yeni üniversite açılması için hazırlanan ve tarihi üniversitelerin bölünmesini teklif eden yasa tasarısı, öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin tepkilerine karşın Meclis Milli Eğitim Komisyonu'ndan dün geçmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 Nisan'da Malatya'daki İnönü Üniversitesi'nin bölünüp Turgut Özal Üniversitesi kurulacağını açıklayarak yeni üniversitelerin kurulmasına yönelik tasarının sinyalini vermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal