FETÖ'ye Operasyon Sürüyor: TSK Yapılanmasında 5 Tutuklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün sözde TSK Deniz Kuvvetleri yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen şüphelilerine yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda aralarında üst düzey askerlerin de bulunduğu 5 şüpheli tutuklanırken 13 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

20.04.2019-11:33 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-11:28) FETÖ'ye Operasyon Sürüyor: TSK Yapılanmasında 5 Tutuklama

Fetullahçı Terör Örgütü'nün sözde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanmalarına yönelik sürdürülen soruşturmalar kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TSK Deniz Kuvvetleri yapılanması içinde çalışmalar yaptıkları ByLock yazışmalarından ve alınan ifadelerden deşifre edilen şüphelilere yönelik gözaltı kararı verdi.

17 ASKER, 1 MAHREM İMAM

Tespit edilen şüphelilerin ayrıca ankesör tespiti de bulunan tamamı Deniz Kuvvetleri'nde aktif görevde bulunan 17 asker ile bu askerlerin imamı olduğu belirlenen 1 sivil öğretmen olduğu bildirildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu şüphelilere yönelik başlatılan operasyon kapsamında Yarbay Yalın U., Yüzbaşı Emin S. E. Astsubay Yalçın Ö., Astsubay Mutlu D. ve mahrem imam öğretmen Osman B. gözaltına alınmaları ardından sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ETKİN PİŞMANLIKTAN FAYDALANDILAR

Şüphelilerden 3 yüzbaşı ile 10 astsubay ise sorguları ardından adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, adli kontrol tedbiri ile serbest kalan askerlerden 2 Yüzbaşı ve 2 Astsubay etkin pişmanlıktan yararlanarak ifade verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal