FETÖ'cülerin Swarm Üzerinden Haberleşmiş

FETÖ mensuplarının, darbe girişiminden önce örgütün talimatıyla yer bildirimi yaparak birbirleriyle buluşmalarını sağlayan "Swarm" isimli programı kullandıkları tespit edildi.

14.01.2019-19:20 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-19:11) FETÖ'cülerin Swarm Üzerinden Haberleşmiş

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nda (FETÖ/PDY) sorumlu düzeyde oldukları ve örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla yargılanarak haklarında hüküm kurulan örgütün "bölge talebe mesulü" M.K. ve eşi T.K.K. ile örgüt mensuplarının, darbe girişiminden önce örgütün talimatıyla yer bildirimi yaparak birbirleriyle buluşmalarını sağlayan "Swarm" isimli programı kullandıkları belirlendi.

M.K, mahrem yapı döneminde kimin adına kayıtlı olduğunu bilmediği, "açık hat" olarak da tabir edilen hatları kullandıklarını söyledi. 

M.K, 15 Temmuz sonrası herkesin yer değiştirdiğini ve gizlenmeye başladıklarını söyleyerek, "Örgüt, 15 Temmuz darbe girişiminden önce ByLock programı yerine Eagle programını kullanma talimatı verdi." ifadesini kullandı.

M.K, ayrıca Swarm programı üzerinden haberleştiklerini de itiraf ederek "Adem isimli kişi bana maddi yardımda bulundu ve Eagle programını güncelleyerek 'Swarm' isimli, arı resimli arayüzlü programı kurdu. Bu program üzerinden örgüt faaliyetlerini sürdüreceklerini, örgütün yine eski gücüne kavuşacağı yönünde umut dolu konuşmalar yaptı.” dedi.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal