FETÖ'cü Mevlüt Mert Altıntaş'ın Suikast Emrini Kimden Aldığı Ortaya Çıktı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen FETÖ'cü Mevlüt Mert Altıntaş'ın suikast talimatını saldırıdan 1 gün önce 'mahrem imam' olarak tanımlanan Şahin Söğüt'ten aldığı ortaya çıktı.

24.11.2018-10:30 - (Son Güncelleme: 24.11.2018-10:22) FETÖ'cü Mevlüt Mert Altıntaş'ın Suikast Emrini Kimden Aldığı Ortaya Çıktı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen FETÖ'cü Mevlüt Mert Altıntaş'ın suikast talimatını saldırıdan 1 gün önce 'mahrem imam' olarak tanımlanan Şahin Söğüt'ten aldığı ortaya çıktı. Peki suikast nasıl planlandı? Başka kimlerin parmağı var? sorularının yanıtları için haberimizin detayına bakabilirsiniz. İşte detaylar...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ hiyerarşisinde "öğretmen" konumunda bulunan ve Mevlüt Mert Altıntaş'ın "mahrem imamı" olduğu tespit edilen eski BTK çalışanı Şahin Söğüt'ün Karlov suikastındaki rolü ortaya çıktı.

Eski BTK çalışanı Şahin Söğüt'ün "ByLock" kullanıcısı olduğu, yakalandığı sırada üzerinde bulunan telefonun içinde hat bulunmaması ve gözaltındayken telefonunu kırarak yok etmeye çalışmasının anlatıldığı iddianamede, terörist Mevlüt Mert Altıntaş'ın da 15 Kasım 2016 yılından sonra hatsız telefon kullandığı, bu şekilde wifi bağlantıları ile sosyal medya ve mail hesabı üzerinden şüpheli Şahin Söğüt ile irtibata geçtiği ortaya çıktı.

FETÖ'cü Mevlüt Mert Altıntaş'a suikast talimatını ileten, eylem ve eylemin arka planıyla ilgili önemli bilgilere sahip olduğu değerlendirilen Söğüt'ün soruşturma aşamasında susma hakkını kullandığı kaydedilen iddianamede, Söğüt'ün Altıntaş ile ilgili bilgileri örgüt hiyerarşisinde üst kademelerde bulunanlara ilettiğinin altı çizildi.

Soruşturma kapsamında, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan Salih Yılmaz'ın Altıntaş'ın kendisine bağlı hücrede olduğunu ve Altıntaş'tan sorumlu olan "Ahmet" kod adlı öğretmenin de Şahin Söğüt olduğunu beyan ettiği dile getirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal