Fetö Sanığı Çifte Hapis Cezası

Artvin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında yargılanan karı kocaya hapis cezası verildi.

11.10.2018-15:25 - (Son Güncelleme: 11.10.2018-15:24) Fetö Sanığı Çifte Hapis Cezası

Artvin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında yargılanan karı kocaya hapis cezası verildi.

 Artvin Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, "Şavşat ilçe imamı" olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan M. Z. K. ile eşi "Şavşat ilçe ablası" olduğu öne sürülen tutuksuz N. K. ve avukatları hazır bulundu. iddia makamının mütalaasında Z.K’nin ilçe sorumlusu olarak FETÖ/PDY'nin eğitim kurumlarında öğretmenlik ve idarecilik yaptığı, ByLock haberleşme programı kullandığı ve örgüt mensuplarına bu programı kurdurduğu, Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisi aboneliklerinin olduğu, örgütün çeşitli kademelerinde görev aldığının tespit edildiği belirtildi.  İddia makamının N.K’nın hakkındaki mütalaasında da "ilçe ablası" olarak FETÖ/PDY kapsamında sohbetler verdiği ve örgüt içindeki yapılanmalarda etkin pozisyonlarda görevler üstlendiği belirtildi.

M.Z.K’ye  10 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar vererek tutukluluk halinin devamına, eşi 6 ay 3 ay hapisle cezalandırılmasına ve adli kontrol şartının sürmesine hükmettiği belirtildi.

  

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal