FETÖ İtirafçısı Üsteğmenden Flaş 'Maaş' İtirafı

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde etkin pişmanlıktan faydalanarak itirafçı olan eski üsteğmene, yargılandığı davada 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

02.07.2019-14:15 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-14:16)

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürdürülen davada tutuksuz sanık R.Ö. ile avukatı hazır bulundu. Etkin pişmanlık gösteren ihraç üsteğmen R.Ö., “Öğrencilik zamanımda bu yapı ile tanıştım. Göreve başladıktan sonra sohbetlere devam ettik. Sohbet sonunda himmet veriyorduk. Bekarken maaşımızın 5'te 1'i, evliyken yüzde 10'u ve çocukluyken 20'de 1'ini himmet veriyorduk.

Öğrencilik yıllarımızda bizlere onlar burs veriyordu, biz de meslek sahibi olunca fakir öğrencilere burs verdikleri için himmet verirdik. Bazen veremediğimiz zamanlar olurdu. O zamanlar terör örgütü değildi” ifadelerini kullandı.

Duruşma savcısı sanığa ‘silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan ceza verilmesini ve etkin pişmanlık indirimi uygulanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık R.Ö.'ye etkin pişmanlık hükümlerince ‘silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak cezayı erteledi.  

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal