FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in Yeğenlerine 12'şer Sene Hapis Cezası Verildi

Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğenleri Şamil Gülen ve Tavus Bin Keysan Gülen hakkında kararını açıkladı. İki isme, silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 12'şer sene hapis cezası verildi.

17.07.2019-17:18 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-17:14) FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in Yeğenlerine 12'şer Sene Hapis Cezası Verildi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in yeğenleri Şamil Gülen ile Tavus Bin Keysan Gülen'e, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 12'şer sene hapis cezası verildi.

Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar, tutuklu oldukları Sakarya Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanıkların avukatı ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Esas ile alakalı mütalaaya karşı savunma yapan sanıklardan Şamil Gülen, örgütün mahrem örgütlenmesi içerisinde "asker imamı" olduğu ve bu çerçevede Ankara'ya gelip gittiği doğrultusundaki suçlamayı kabul etmedi. Gülen, Ankara'ya hastanede yatan babasını ziyaret için geldiğini iddia etti.

Genelkurmay Başkanlığıyla GSM hattı üstünden yaptığı görüşmelerden bahseden Şamil Gülen, 10 senedir çalıştığı telekomünikasyon şirketinde, son 3 sene askeri hatlardan sorumlu olduğunu, arıza olduğunda ilgili askerler tarafından arandığını ve arızanın giderilmesi için ekip yolladığını söyleyerek, askerlerle yaptığı görüşmelerin bu işle alakalı olduğunu öne sürdü.

Örgütün yayın organlarına abone olduğunu soruşturmayı yürüten savcıya verdiği ifadede söylediğini kaydeden Şamil Gülen, ByLock kullanmadığını iddia etti, terör örgütü üyeliği suçlamasını da reddetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal