Eylem Yapmak İsteyen İşçiler "TOMA'yı Çalıştırın" Talimatı ile Dağıldı!

Şanlıurfa'da sendika üyesi oldukları için işten atıldıklarını iddia eden 11 kişi eylem çadır kurup eylem yapma kararı aldı. Bir süre jandarmayla tartışan grup komutanın "TOMA'yı çalıştırın" emri ile dağıldı.

19.11.2018-17:41 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-17:35) Eylem Yapmak İsteyen İşçiler "TOMA'yı Çalıştırın" Talimatı ile Dağıldı!

Şanlıurfa'da, Nakliyat İş Sendikası'na mensup oldukları nedeni ile taşıt muayene istasyonundaki işlerine son verildiğini iddia eden 11 kişi, basın açıklaması yapıp, grev için çadır açmak istedi. Bunun hukuksuz olduğunu söyleyen jandarma komutanının "Eğer burada basın açıklaması yaparsanız müdahale ederim. Açıklama yapabilmeniz için bana yazılı talimat getirin, lazım olan izini vereyim. Müdahale için TOMA'yı çalıştırın" demesi ardından işçiler, eylemden caydı.

11 İŞÇİ GREV KARARI LİRA

Şanlıurfa- Mardin yolundaki taşıt muayene istasyonunda görev yaparken, Nakliyat İş Sendikası'na mensup oldukları gerekçesi ile işlerine son verildiğini iddia eden 11 kişi, grev kararı aldı. Nakliyat- İş Sendikası idarecileri ve mensupları, öğleden sonra 11 sendika üyesinin tazminatsız işten atıldığı iddiası üzerine grev kararı verdiklerini söyleyip, muayene istasyonu önünde basın açıklaması yaparak, çadır kuracaklarını ifade etti. İşçilerin grev yapmak için bir araya geleceği duyumunu alan jandarma, taşıt muayene istasyonu önünde zırhlı araç ve TOMA ile tedbir aldı.

"TOMA'YI ÇALIŞTIRIN"

Jandarma komutanı, ardından güvenlik güçlerine, "Müdahale için TOMA'yı çalıştırın" emrini verdi. Bu esnada komutanla tartışan Nakliyat-İş Sendikası Başkan Küçükosmanoğlu, "Biz işten çıkarılan işçilerin haklarını yasal olarak aramaya geldik. Bizim sizinle karşı karşıya gelmeye niyetimiz yoktur" diyerek, yanındaki işçilerle bölgeden ayrıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal