Etnik Köken Siyaseti Var Dedi HDP'den İstifa Etti

Mardin'in Midyat ilçesinde HDP'den belediye meclis üyesi olan Bedii Alğaç, "HDP'de hizipçilik ve etnik köken siyaseti yapılıyor. Vatan, millet ve memlekete hizmeti anlayışı yok, partide etnik köken siyaseti yapılıyor" diyerek istifa etti.

22.08.2019-17:36 - (Son Güncelleme: 22.08.2019-17:33) Etnik Köken Siyaseti Var Dedi HDP'den İstifa Etti

Mardin'in Midyat ilçesinde HDP'den belediye meclis üyesi olan Bedii Alğaç, partisinin siyaset anlayışına tepki göstererek istifa etti.

Alğaç, Anıt Park Meydanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mensubu olduğu HDP'den 31 Mart Yerel Seçimleri'nde belediye meclis üyesi olduğunu söyledi. Halka ve devlete hizmet etmek amacıyla HDP'den meclis üyesi adayı olduğunu fakat seçimden sonra geçen sürede partisinin siyaset anlayışıyla çeliştiğini gördüğünü söyleyen Alğaç, şöyle konuştu:

"VATAN, MİLLET VE MEMLEKETE HİZMET ANLAYIŞI YOK"

"HDP'de hizipçilik ve etnik köken siyaseti var. Vatan, millet ve memlekete hizmeti mantığı yok. Partide etnik köken siyaseti var. Siyaset anlayışım vatanım ve milletim için uğraşmaktır. Ayrıştıran, bölen ve etnik köken siyaseti yapanları siyaset anlayışıma aykırı buluyorum. Bundan sebeple HDP'de siyaset yapmam imkansız hale gelmiştir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal