Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'yı Taşıyan Uçak İstanbul'a İndi

ABD'de tutuklu olduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın bulunduğu uçak, İstanbul'a iniş yaptı.

24.07.2019-11:37 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-17:29) Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'yı Taşıyan Uçak İstanbul'a İndi

ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan ve tutulduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, New York John F. Kennedy Uluslararası Havaalanından Türk Havayolları'nın New York- İstanbul seferini gerçekleştiren tarifeli uçağı ile İstanbul'a hareket etmişti. Uçak saat 11.30'da İstanbul Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi.

32 AYDIR TUTUKLU BULUNUYORDU

Hakan Atilla'yı havalimanından Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve New York Başkonsolosu Alper Aktaş uğurladı. Atilla ABD'de 32 aydır tutuklu bulunuyordu.

19 TEMMUZ'DA TAHLİYE EDİLDİ

Mehmet Hakan Atilla, 32 ay hapis cezasını bitirmesinin ardından 19 Temmuz'da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison'a gönderilmişti.

32 AY HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Hakan Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali iddiasıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" suçlamasından ise masum olduğuna karar vermişti.

İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Hakan Atilla, 32 ay hapis cezası almıştı.

ABD'nin İran'a dönük yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016'da ABD'de tutuklanan iş insanı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa süre kala 26 Ekim 2017'de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal