Eski CHP'liden Şoke Eden Açıklama: FETÖ Yapılanmasını İfşa Ettiğim İçin İhraç Edildim

CHP eski milletvekili Yıldıray Sapan keskin açıklamalarda yaptı. Sapan, FETÖ'nün CHP'yi nasıl elde ettiğini söyledi.

01.01.2020-23:16 - (Son Güncelleme: 02.01.2020-00:21) Eski CHP'liden Şoke Eden Açıklama: FETÖ Yapılanmasını İfşa Ettiğim İçin İhraç Edildim

15 Temmuz hain kompladan sonra CHP içerisinde FETÖ yapılanması dikkat çekmeye devam ediyor. Eski bir CHP'li olan Sapan dikkat çekici konularda açıklama yaptı.

2008'DE BAYKAL-KILIÇDAROĞLU PLANI YAPILDI

CHP'li eski vekil Yıldıray Sapan, "Parti içinde yanlışlara size göre doğru olmayan şeylere, FETÖ yapılanmasını ifşa ettiği için 2016'nın başında CHP'den ihraç edildim. Benim eleştirilerim CHP'nin kurumsal kimliğine değil, yeni CHP'yi yönetenleredir. Eski CHP bizim partimiz, Mustafa Kemal'in partisi. Şimdiki eski CHP'den tamamıyla uzaklaşmış. Buna CHP dersek Mustafa Kemal'e haksızlık yapmış oluruz." dedi.

"Her şey 1 Mart tezkeresi ile başladı." diyen Sapan ,"2008 yılında 2010'u yazmaya başladılar. Deniz Baykal istifa ettirilecek ve yerine daha kolay yönlendirebilecekleri Kemal Kılıçdaroğlu geçecekti. 1 Mart tezkeresinin intikamıydı bir anlamda da." ifadelerini kullandı.

FETÖ'NÜN "CHP PROJESİ" NASIL BAŞLADI?

CHP eski milletvekili Yıldıray Sapan, "Kemal Kılıçdaroğlu o dönemden bu güne kadar Deniz Baykal'a kurulan komplo hakkında tek bir kelime etmedi. Kılıçdaroğlu bir kez bile açıklama yapmadı. Cumhuriyeti kuran partinin adını değiştirdi. Yeni CHP. Buna neden ihtiyaç duydu mesela. Nereden çıktı bu Yeni CHP? Omurgasıyla da oynamaya başladı. Mustafa Kemalcilerin hepsi tasfiye oldu. Mesela ben. Ben Kemalist bir insanım. Ben neden ihraç edilmişim; FETÖ'nün kasası ile iş yapan belediye başkanlarını ifşa ettiğim için." şeklinde konuştu.

Sapan, "FETÖ ile bağlantılı isimler partiye sızmıştı. Zaman gazetesi üyeliği olan isimler var. Bunları anlattığım için isimleri açıkladığım için ihraç edildim." dedi

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal