Esenyurt Belediyesi'nden Seyyar Satıcılara Yasak

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Altepe, 2 Mayıs'tan itibaren Esenyurt'ta seyyar satıcıların yasaklanacağını söyledi.

13.04.2018-18:47 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-18:37) Esenyurt Belediyesi'nden Seyyar Satıcılara Yasak

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe 2 Mayıs tarihinden sonra ilçe genelinde hiçbir şekilde seyyar satışlara izin verilmeyeceğini aktardı. Hiç kimseyi mağdur etmek istemediklerini söyleyen Alatepe, seyyar satıcılara yer vererek, vergisini ödeyen pazarcı esnafı olmalarını teklif ettikerlini söyledi.

Esenyurt'ta seyyar satıcıların sokaklarda ve meydanlarda hoş olmayan görüntü oluşturmasına, hijyen kurallarına uymayarak halk sıhhatini tehdit etmelerine, ayrıca kayıt dışı satış yöntemiyle vergi ödemeyerek esnafı da kötü etkilemelerine müsaade edilmeyecek. Esnaftan ve insanlardan çok sayıda şikayet aldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, bu hususta hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

Esnafı mağdur ediyorlar

Seyyarların işçi çalıştıran, vergi veren esnafın önüne tezgah kurarak sıfır maliyetli satış gerçekleştirip esnafı mağdur ettiklerinin altını çizen Başkan Alatepe şöyle dedi: ”Konuya iki açıdan yaklaşıyoruz. Birincisi seyyar satış yapanlar hoş bir görüntü sergilemiyor. İkincisi vergi veren esnaf için hiç iyi olmuyor. Esnaf işçi istihdam ediyor, vergisini ödüyor, devlete karşı bütün vazifelerini yerine getiriyor ancak aynı işi bir kişi kapının önüne bir tezgah kurarak yapıyor ve maliyet yok. Yalnızca malını dizip satıyor. Dolayısıyla esnafımızdan şiddetli bir tepki var. Bunlar artık öyle bir hale geldi ki CİMER ve BİMER üzerinden de şikayet almaya başladık. Biz de meydanlardan başlayarak seyyarları yasakladık, meydanlara almamaya başladık. Tümünü 2 Mayıs günü yasaklamış olacağız. 2 Mayıs'ta Esenyurt'ta seyyar olmayacak.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal