Esenler'de 15 Farklı Ülkeden 100 Yetim Çocuk İftarda Bir Araya Geldi

15 farklı ülkeden 100 yetim çocuk ve aileleri, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen iftar sofrasında bir araya geldi.

20.05.2019-23:05 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-22:59)

Esenler Belediyesi, 15 farklı ülkeden 100 yetim çocuk ve ailelerinin katılımıyla düzenlenen iftara ev sahipliği yaptı.

15 FARKLI ÜLEKDEN 100 YETİM ÇOCUK BİR ARAYA GELDİ  

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) kararıyla 2014 yılından bu yana Dünya Yetimler Günü olarak etkinliklerin düzenlendiği Ramazan'ın 15. gününde Azerbaycan, Bosna, Filistin, Lübnan, Makedonya, Pakistan, Sri Lanka, Kırgızistan, Etiyopya, Irak, Suriye, Afganistan, Çeçenistan, Doğu Türkistan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden yetim çocuklar ve aileleri, Esenler'deki yetim kardeşleriyle aynı iftar sofrasında bir araya geldi. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen geleneksel iftarda Senegalli Hamid Hamidou’nun ezanı okumasıyla beraber iftara katılanlar oruçlarını açtı. İftara Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da katıldı.

"YETİMLER BİZİM BAŞ TACIMIZ"  

Esenler’deki iftar hakkında konuşan Başkan Göksu, “Ramazan ayının 15. günü yetimler günü olarak anılıyor ve dünyanın her yerinde çeşitli etkinlikler yapılıyor. Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş bir gün. Biz de her Ramazan'da Dünya Yetimler Günü çerçevesinde dünyanın değişik ülkelerinden yetimleri buraya davet ediyoruz. Çocuklarımızla beraber aynı sofrayı paylaşıyoruz. Bizde ‘şehir’ dediğimiz üç kelimedir. Yetimin başını okşayan, yoksula yardım eden, yolda kalanın elinden tutan. Biz şehrimizde yetimlerin başını okşarken, dünyanın değişik yerlerindeki yetimlerle aynı sofrayı paylaşarak bu coğrafyanın temel karakterini tarihte yerine getirdik, bugün de yerine getiriyoruz. Yetimler bizim baş tacımız" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal