Esed, Terör Örgütü YPG İle Neden Anlaştığını Açıkladı

Suriye'de iç savaşın patlak vermesinden bu yana ilk kez İdlib'e giden Beşar Esad, Kürtlerle yapılan anlaşma çerçevesinde Türkiye sınırına Suriye askerlerinin konuşlandırılmasını yorumladı.

22.10.2019-13:57 - (Son Güncelleme: 22.10.2019-13:53)
Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine harekat düzenledikten hemen sonra bölgedeki çeşitli siyasi ve askeri güçlerle irtibata geçtiklerini söyleyen Esad, Türkiye'ye karşı savaşacak her grubu desteklemeye hazır olduklarını açıkladıklarını anlattı.

Esad, "Bu bir siyasi karar değil, anayasal ve vatani bir görev. Eğer bunu yapmasaydık, bu toprakları hak etmezdik" diye konuştu.

Kürtlerin çok uzun süredir Şam'a Suriye'nin kuzeyini korumaya hazır olduklarına dair güvence verdiğini belirten Esad, ancak Türkiye'nin sadece birkaç gün içinde bir dizi şehri ele geçirdiğini aktardı.

Suriye'deki kaos ve terörü sonlandırmanın ana unsurunun İdlib için verilen mücadele olduğunu da söyleyen Esad, "Suriye'nin tüm bölgeleri aynı derecede önemli, ancak askeri duruma bağlı olarak bazı bölgelere öncelik veriliyor" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal