Erzurum'un Oltu İlçesinde En Zehirli Yılanlardan Olan Hopa Engereği Görüldü

Erzurum'un Oltu ilçesinde dünyanın en zehirli yılanlarından biri olan Hopa Engereği görüldü. 1,5 metrelik yılan ilçede paniğe sebep oldu.

24.05.2019-10:55 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-10:52)

Dünyanın en zehirli yılanlarından biri olan engerek ailesinin Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki tek türü olan ve adını da daha çok Artvin'in Hopa ilçesinde görülmesi sebebiyle bu ilçeden alan Hopa Engereği, Erzurum'un Oltu İlçesine bağlı Elmadüzü Mahallesinde görüldü.

"ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR"

Oltulu doğa severlerden Dr. İbrahim Hakkı Ekinci, arkadaş grubu olarak doğa gezisine çıktıkları esnada araçla seyahat halindeyken önlerine bir yılan çıktığını söyleyerek, "Bayağı büyük bir yılandı. Halk arasında buna Karadeniz engereği Hopa engereği deniliyor. Oldukça zehirli yılan o nedenle böyle arazilerde olduğumuzda kendimize dikkat etmemiz lazım. Normal koşullarda yılanın direk insana saldırması diye bir durum yoktur. Fakat görmeden farkında olmadan üstüne basar ve ani bir hareket yaparsak risk alırız. Ona dikkat etmemiz lazım. Ayrıca mevsim itibarıyla bölgemizde kırım kongo kenelerle bulaşan hastalık var bunlara da dikkat etmemiz lazım" dedi.

"İNŞALLAH KİMSEYE DOKUNMAZ"

Doğa sever Engin Atmaca ise, "Elmadüzü'ndeyiz bugün bir yılan gördük. Çok büyüktü. Biz ona dokunmadık. İnşallah yılanda kimseye dokunmaz. Hopa Engereği dedikleri bu olsa gerek" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal