Erzincan'da Kar Yağışı ve Çığ Alarmı

Kar ve tipi sebebiyle 100’den fazla köy yolunun ulaşıma kapandığı ve tekrar yolların açılması için çalışmaların devam ettiği Erzincan’da, meteoroloji kar, buzlanma, don, rüzgar ve çığ meydana gelebileceğini açıkladı.

06.02.2020-09:47 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-09:46) Erzincan'da Kar Yağışı ve Çığ Alarmı

Dün gün yağan karla beraber Erzincan'ın ilçelerinde 100'den fazla köy ve mezra yolu ulaşıma kapatıldı. İl Özel İdaresi çalışanları ulaşıma kapanan yolların tekrar kullanıma açılması için başlattıkları çalışmaları devam ediyor. Refahiye ilçesinin yüksek bölgelerinde kar yüksekliği bazı yerlede 2 metrenin üzerine ulaştı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nin son yorumlarına bakıldığında, Doğu Anadolu'da hava çok bulutlu, Erzincan, Erzurum ve çevreleri ara ara kar yağışı olacak.

“Çığ gelebilir”

Meteorolojiden yapılan uyarmada hava sıcaklığının mevsim seviyesinin 2 ila 3 derece üzerinde devam edeceği, rüzgarın güneyli yönlerden güçlü yer yer fırtına (70-90 km/sa.) eseceği açıklandı. Erzincan ve etrafında sabah ve gece vakitlerinde buzlanma ve don olayının gerçekleşeği; güçlü kar örtüsüne sahip meyilli bayırlarda çığ afetinin gerçekleşebileceği açıklandı.

Yüksek kar gücüne sahip meyilli ve sarp bayırlarda çığ riskine karşıt halkın ve yetkililerin önlem anlmaları istendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal