Ermeni Çocuğu Müslüman Yapan Nihat Hatipoğlu'ndan Eleştirilere Cevap Geldi

Programında bir Ermeni çocuğu Müslüman yapan ve arkasından tepki toplayan Nihat Hatipoğlu'ndan ilk açıklama geldi. Hatipoğlu açıklamasında, konudan çocuğun ailesinin haberinin olduğunu ama sonrasında söylem değiştirdiklerini iddia etti.

16.05.2019-10:15 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-10:07)

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, 13 yaşındaki çocuğun canlı yayında Müslüman olmasına yönelik açıklama yaptı. Hatipoğlu, ailenin bu duruma izin verdiğini, fakat daha sonra tepkiler ardından söylem değiştirdiklerini öne sürdü.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun 12 Mayıs'ta ATV'de ekranlara gelen programında, 13 yaşındaki Arthur Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

ÇOCUĞUN ANNESİ: MÜSLÜMAN OLMADI, SÜNNET OLMADI

Fakat Arthur'un annesi, olaydan haberi olmadığını söyleyerek, Hatipoğlu'na tepki gösterdi. Arthur'un Ermenistan'da ikamet eden annesi Alina Y. Ermenistan'da yayın yapan Lurer.com'a yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

"Çocuğum Müslüman olmadı. Biz Ermeniyiz, Hristiyanız. Ben bilseydim kendim, çocuğumun yanına giderdim, fakat bilmiyordum. Dükkanda çalışıyorum. Birden bana haber geldi. Arthur 13 yaşında, saf bir çocuktur. Suriyeli arkadaşı 'Gel beraber canlı yayında konuşalım ardından bize hediyeler verirler, onlarla da oturup yemek yeriz' demiş, çocuğum da saf saf onunla gitti. Çocuktur o, yanlış yaptı. O Müslüman olmadı, sünnet olmadı."

HATİPOĞLU: BİR ZORLAMA YOK, AİLE DURUMA İZİN VERDİ

Independent Türkçe'nin haberine göre; Hatipoğlu da mesele ile alakalı ilk açıklamasını yaptı. 13 yaşındaki çocuğun "kendi isteği ve ailesinin onayı ile Müslüman olduğunu" öne süren Hatipoğlu "Bir zorlama yok" dedi.

"Bahis meselesi olan kişi hakkında bana yayından önce bilgi geldi. Ben de çocuğun ailesinin aranıp izin alınması gerektiğini ifade ettim. Program görevlimiz anne ve üvey baba ile telefonda konuşarak çocuklarının Müslüman olmak istediğini kaydetti. Gelmiş programa, hür iradesiyle bir delikanlı. Anne ve üvey baba da duruma onay verdi. Fakat aile daha sonra tepkilerden dolayı söylemini değiştirdi. Bazı kişilerin söylemleri, mahalle baskısı ve sosyal medyada yazılıp çizilenler, ailenin kararını değiştirmesinde etkili oldu."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal