Eren Erdem 1 Haftadır Kaçıyor

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Eren Erdem’in bir televizyon kanalında yaptığı MİT TIR’larıyla alakalı açıklamalar üzerine başlatılan soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Başlatılan soruşturmada tanık sıfatıyla ifadeye çağrılan Eren Erdem’in 1 haftadır savcılığa gelmediği öğrenildi.

31.05.2018-09:31 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-09:32)

CHP’de milletvekili adayı yapılmaması ardından soluğu yurt dışına çıkmakta alan fakat hakkında ‘FETÖ’ye yardım etme suçundan dava açılması sebebiyle yurt dışı çıkış yasağı koyulan CHP’li Erdem’in soruşturma birimlerinden 1 haftadır kaçtığı öğrenildi. CHP milletvekili Eren Erdem’in geçtiğimiz hafta Artı televizyon kanalının bir programına telefonla bağlanıp yaptığı konuşmada ‘MİT tutanaklarını bana Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan verdi’ demesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hemen soruşturma başlattı.

SAVCILIĞIN İFADE DAVETİNE GELMEDİ

Soruşturmayla alakalı dün elzem bir gelişme oldu. “Bana tebliğ edilmiş bir yakalama kararı yok, evimdeyim. Yakalamak isteyen arkadaşlar buyursun gelsin, çay da ikram ederim” ifadelerini kullanan Eren Erdem’in 23 Mayıs günü SMS yoluyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye davet edildiği fakat gelmediği öğrenildi. Soruşturmada ‘tanık’ sıfatıyla ifadeye çağrılan CHP’li Erdem’in bu daveti cevapsız bırakmasının ardından, savcılık dün, Erdem’in mevcut adresine gönderilmek üzere bir davet daha gönderdi. Çağrı kağıdında CHP’li Erdem’in bu daveti de cevapsız bırakması durumunda zorla getirme tedbirlerine başvurulacağı belirtildi..

BELGELERİ TEZCAN VERDİ

CHP milletvekili Eren Erdem, CHP’nin 24 Haziran seçimleri için açıkladığı milletvekili aday listesinde yer almaması ardıdan katıldığı bir televizyon kanalında CHP’li yöneticileri karşı önemli iddialarda bulundu. 22 Mayıs günü telefonla misafir olduğu programda MİT TIR’ları dosyasıyla alakalı ilk defa isim verdi. CHP’li Erdem programda, ‘FETÖ’den belge almakla yargılanıyorum ama MİT tutanaklarını bana Bülent Tezcan verdi’ ifadelerini kullandı. Eren Erdem ayrıca FETÖ’nün yayın organı Zaman gazetesinde yapılan eyleme katılmasıyla alakalı ise, ‘Ben CHP medya komisyonu üyesiyim. Herhangi bir gazeteye kafama göre gitmem. Zaman gazetesine Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla gittim” diye konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal