"Erdoğan'a İtaat Farzdır" Diyen Rektöre AK Parti'den Tepki!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Naci Bostancı, "Cumhurbaşkanına itaat etmek farzdır" diyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Ramazan Taşaltın'a tepki gösterdi. Bostancı, "Bu sözlerin a. Cumhuriyetimizle b. İslamla c. Cumhurbaşkanımızın siyasal duruşu ile alakası yoktur" dedi.

31.10.2018-09:22 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-09:29)

AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Naci Bostancı, "İslami olarak Cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayın'dır. Karşı gelmek de savaştan kaçmak anlamına gelir haramdır" diyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Ramazan Taşaltın'a ''Rektörün Cumhurbaşkanımızla alakalı sözlerinin İslamla ve akademisyenlikle alakası yoktur.'' diyerek tepki gösterdi.

''İSLAMLA VE AKADEMİSYENLİKLE İLGİSİ YOKTUR''

Bostancı, Twitter sayfasından şu sözleri paylaştı:

"Harran Üniversitesi Rektörü'nün Cumhurbaşkanımızla alakalı sözlerinin,

a. Cumhuriyetimizle b. İslamla c. Cumhurbaşkanımızın siyasal duruşu ile d. Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla hiçbir alakası yoktur".

"ERDOĞAN'A İTAAT ETMEK FARZDIR"

Rektör Ramazan Taşaltın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a itaat etmek farzdır dedi. Taşaltın, Erdoğan'a karşı çıkmanın ise harpten kaçmak olduğu ve haram sayılacağı doğrultusunda açıklamalar yaptı.

"CUMHURBAŞKANINA KARŞI GELMEK HARAMDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişten önce FETÖ ile mücadelede tek başına kaldığını söyleyen Ramazan Taşaltın, "Tabiki sadece FETÖ ile mücadelede tek başınaydı. Şu anda başkanlık sistemine gittiğimiz dönemde çok daha yetkili halde Cumhurbaşkanımız… İslami olarak Cumhurbaşkanı'na itaat etmek farzı ayn'dır. Karşı gelmek de savaştan kaçmak anlamına gelir haramdır. Biz itaat ediyoruz Cumhurbaşkanımızdır" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal