Er ve Erbaşların Ailelerine Devlet Bakacak

Bazı kanunlarda yapılan değişiklikle asker ailelerine büyük kolaylıklar sağlanacak. Yapılan düzenleme ile er ve erbaşların genel sağlık sigortalısı olmayan eş ve çocukları ile anne ve babaları devlet tarafından bakılmak zorunda olacak.

17.01.2019-17:30 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-17:22) Er ve Erbaşların Ailelerine Devlet Bakacak

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen yasa teklifi, pek çok önemli düzenleme içeriyor. Kabul edilen maddeler içinde; er ve erbaşların genel sağlık sigortalısı olmayan eş ve çocukları ile anne ve babaları, bakmakla yükümlü olunan kişi çerçevesinde sayılacak. Bu şekilde er ve erbaşların bakmakla yükümlü oldukları aileleri sigortalı çalışanların haklarına kavuşmuş olacak.

SİGORTAYLA İLGİLİ DÜZENLEMELER

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Torba yasada sigorta ile alakalı düzenlemeler şu şekilde listelendi:

- Er ve erbaşların genel sağlık sigortalısı olmayan eş ve çocukları ile anne ve babaları, bakmakla yükümlü olunan kişi çerçevesinde olacak.

- Hizmet akdi ile bir yada birden fazla işveren tarafından çalıştırılan sigortalılar ile alakalı matrah, oran ve esaslar üstünden, bankalar, sigorta firmaları, ticaret ve sanayi odaları ile borsaların sandık statülerine tabi personel için verilen teşvik uygulaması kaldırılacak.

- Malullük ve yaşlılık sigortasından verilen aylıklar ile her ay itibarıyla gerçekleştirilen ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ilave ödeme dahil bin liradan az olamayacak.

- Ölüm sigortasından verilen ödemeler toplamı ise bu tutarın hak sahiplerinin hisseleri oranı esas alınarak belirlenecek tutarından az olamayacak. Bu düzenleme çerçevesinde hesaplanan aylıklar, tespit edilen tutardan düşükse aradaki fark Hazine'den alınacak. Uluslararası sosyal güvenlik sözleşmeleri gereğince bağlanan kısmi aylıklar için bu hüküm uygulanmayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal