Enis Berberoğlu Hakkındaki Gerekçeli Kararda Dikkat Çeken Detay!

Yargıtay'ın verdiği kararla cezası onanan ve tahliye edilen Enis Berberoğlu hakkında gerekçeli kararını açıkladı. Açıklanan kararda Berberoğlu'nun devlet sırrından yargılandığı bildirildi.

25.09.2018-09:56 - (Son Güncelleme: 25.09.2018-09:45) Enis Berberoğlu Hakkındaki Gerekçeli Kararda Dikkat Çeken Detay!

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Yargıtay'ın verdiği karar ile geçen hafta tahliye edilmişti.

"EYLEMİNİN SONUÇLARINI BİLECEK BİRİKİMDE"

Berberoğlu ile alakalı gerekçeli karar duyuruldu. Kararda özetle şu sözlere yer verildi:

"Devletin güvenliği ile alakalı bilgileri açıkça ilan etmek suçtur. Berberoğlu, eyleminin neticelerini bilebilecek birikime sahiptir. Olay mahiyeti gereği devlet sırrı kategorisindedir."

"CASUSLUKTAN YARGILANMALI"

Ayrıca Berberoğlu kararının ikiye karşı üç üyenin kararı ile verildiği meydana çıkarken muhalif üyelerin "Dava durdurulmalı ve Berberoğlu casusluktan yargılanmalıdır" biçiminde görüş ifade ettikleri bildirildi.

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?

5 Haziran 1956 tarihinde doğan Kadri Enis Berberoğlu doğma büyüme İstanbulludur. Türk gazeteci, yazar ve siyasetçi. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı. Lise eğitimini Avusturya Lisesi bitiren Berberoğlı, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nü okumuştur. Ekonometride yüksek lisans eğitimini bitirmiştir.

Berberoğlu, gazetecilik yaşamını Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni olarak bitirmiş ve CHP'den İstanbul milletvekili olmuştur.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal