Emniyet Harekete Geçti! Mavi Balina Oyununa Karşı Tim Oluşturuldu

Dünya genelinde bir çok gencin ölümüne neden olan 'Mavi Balina' oyunu, en son Adana'da 13 yaşında bir çocuğu hayattan koparmıştı. Adana Emniyet Müdürlüğü, bu ölümler karşısında harekete geçerek, bir tim oluşturdu. Mavi Balina timi ev ev gezerek aileleri ve çocukları oyunun tehlikelerine karşı uyarıyor.

31.01.2019-10:57 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-10:44) Emniyet Harekete Geçti! Mavi Balina Oyununa Karşı Tim Oluşturuldu

Dünya genelinde bir çok gencin ölümüne neden olan 'Mavi Balina' oyunu, en son Adana'da 13 yaşında bir çocuğu hayattan koparmıştı. Adana Emniyet Müdürlüğü, bu ölümler karşısında harekete geçerek, bir tim oluşturdu. Mavi Balina timi ev ev gezerek aileleri ve çocukları oyunun tehlikelerine karşı uyarıyor.

MAVİ BALİNA TİMİ OLUŞTURULDU

Geçtiğimiz günlerde Adana'da intihar ederek hayattan kopan 13 yaşındaki Emine Karadağ'ın Mavi Balina oyunu yüzünden öldüğünün anlaşılması üzerine, dijital dünyanın küçükler için ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Bu sebeple Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş diğer çocukların bu oyundan etkilenmemesi için Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, talimat verdi.

TİM EV EV GEZECEK

Bunun üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Mavi Balina timi oluşturdu. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden dijitale hakim bir polis memuru ile 9 toplum destekli şube müdürlüğü polislerinin yer aldığı 10 kişilik Mavi Balina timi ev ev, sokak sokak, park park gezmeye başladı. Polis ulaştığı her çocuğa ve ailesine çocukların karşılaşabileceği siber tehlikelerin boyutlarına dikkat çekti, ailelerden çocuklarını Mavi Balina oyunu ve tehlikelerine karşı uyardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal