Emeklilikte Yaşa Takılananlara, Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimin Zararına Olan Bir Şeye Asla Yokum !

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili haberler EYT için gelecek açıklamaları merak edenlerin gündeminde yer almaya devam ediyor.

28.01.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-17:49) Emeklilikte Yaşa Takılananlara, Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimin Zararına Olan Bir Şeye Asla Yokum !
EYT ile ilgili bir süredir yeni açıklama bekleniyor. Geçtiğimiz aylarda hükümet kanadından önemli isimlerden peş peşe gelen EYT açıklamaları yaş şartına takılanlarla ilgili çalışmaların sona erdiğinin habercisiydi. Farklı alternatifler için yapılan değerlendirmeler sonucunda EYT için uygulanacak çözüm yöntemlerinin sürdürülebilir olmadığı bilgisi paylaşılmıştı.EYT ile ilgili neler konuşuldu ?
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN EYT DEĞERLENDİRMESİ
 
İstanbul'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması şöyle;" SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor."
 
BAKAN SELÇUK’TAN GELEN AÇIKLAMA
 
Bakanlık olarak EYT hususunda çalışma yaptıklarını anlatan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Bakanlık olarak bizim elimizde 10 küsur analiz var. Her türlü kombinasyonu denedik. Fakat hiçbirisinin maliyeti sürdürülebilir bir maliyet değil.” açıklmasını yapmıştı..
 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal