Elbistan Şeker Fabrikası 297 Milyon Liraya Satıldı

Elbistan Şeker Fabrikası 297 milyon liraya Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satıldı.

26.04.2018-20:31 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-20:27) Elbistan Şeker Fabrikası 297 Milyon Liraya Satıldı

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Elbistan Şeker Fabrikasının satılması ihalesinde en yüksek teklifi 297 milyon lirayla Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ sundu.

İHALEYE 6 ŞİRKET KATILDI

Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır önderliğinde pazarlık usulüyle yapılan ihaleye, İskur Tekstil Enerji Ticaret ve Sanayi AŞ, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ, Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ, Erser Grup Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ-Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu girdi.

BAŞLANGIÇ TUTARI 297 MİLYON LİRA OLARAK BELİRLENDİ

İhalede ilk önce kapalı zarflarda elemesiz teklifler sunuldu. İki elemeli turun ardından yapılan açık artırmada başlangıç tutarı 297 milyon lira, asgari artırım aralığı da 1 milyon lira olarak tespit edildi.

İHALEYİ MUTLUCAN AŞ KAZANDI

Açık artırma neticesinde en yüksek teklifi 297 milyon lirayla Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ sundu.

Teknik olarak biten ihalenin sonucu, komisyonun son kararının onaya sunulmasının sonrasında açıklanacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal