Elazığ’da Depremzedeler Geceyi Spor Salonunda Geçirdi

Elazığ’da gerçekleşen 6,8 şiddetindeki depremin ardından bölge halkı, çadır kentlerin dışında spor salonunda da barınmaya başladı.

27.01.2020-09:53 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-09:45)  Elazığ’da Depremzedeler Geceyi Spor Salonunda Geçirdi

 

Elazığ’da gerçekleşen 6,8 şiddetindeki depremde kent merkezinde birçok binada ağır ya da orta dereceli hasar meydana geldi.

Depremin tekrarlama riski sebebiyle evlerine giremeyen bölge halkı, çadır kentlerin dışında spor salonunda da barınmaya başladı. Yanlarına evlerinden alabildikleri battaniye, yastık ve kişisel malzemeleriyle spor salona giden vatandaşlar, sporcuların kullandığı minderleri kendilerine yatak olarak kullanıyor.

"ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN"
O anı anlatmanın mümkün olmadığını ifade eden Harun Çelik, “O anı yaşamak önemli. Çok zor bir durumdu. Anlatamıyoruz, ifade edemiyoruz. Evlerimizde hasar oluştu. Korkudan evlerimize giremiyoruz. Allah devletimizden razı olsun, bize böyle bir yer tahsis ettiği için. Oturup bekleyeceğiz. İleriki günlerde ne olur bilmiyoruz. Komşularım var, eşim var, çocuklarım var, yakınlarım var” dedi.

Spor salonunda bulunan Songül Yalçın, “Yemek veriyorlar, ilgileniyorlar. Evlerimiz hasar gördüğü için giremiyoruz” dedi.
Evlerinde çatlaklar oluştuğunu dile getiren İbrahim Selvitopu ise "Can güvenliğimiz olmadığı için belediyenin bize sunduğu toplama bölgelerine buraya geldik. Evin duvarları çatlak olduğu için giremiyoruz. Artçı depremler de oluyor korkuyoruz. Çocuklarım korktu. Karım çocuklarım ve yakınlarım burada hep beraber kalıyoruz diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal