Elazığ'da Bir Kumru 3 Yıldır Aynı Evin Banyosuna Gelip Yuva Yapıyor

Elazığ'da bir kumru bir evin banyosuna 3 yıldır yuva yapıyor. Bahar döneminde gelip yavrularını büyütüyor. Aileye iyice alışan kumru aile üyeleri banyo yaparken dahi rahatsız olmuyor.

20.04.2019-10:59 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-10:54) Elazığ'da Bir Kumru 3 Yıldır Aynı Evin Banyosuna Gelip Yuva Yapıyor

Elazığ’da 3 sene evvel bir evin banyosuna yuva yapan ve yavrularını burada büyüten kumru, adeta ailenin bir üyesi oldu.

Merkeze bağlı Abdullahpaşa Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuklu ailenin evinde her bahar ayrı bir sevinç oluyor. 5 katlı binanın 2'nci katında ikamet eden ailenin banyosuna, 3 senedir bir kumru kuşu yuva yapıyor, yavrularını büyütüyor. Bu yıl gene gelen kumru, banyonun içinde olan rafın orta kısmına yuvasını yaptı. Aileye alışan kumru, banyo kullanılırken dahi rahatsız olmuyor. Yuvanın altına rahat etsin diye bez koyan aile, kumruya özenle bakıyor. Her yıl 2 yumurta yapan kumru, yavrularını büyütmesinin ardından yuvasından ayrılıyor.

Kumrunun yuva yaptığı yerin banyo olduğunu söyleyen Firdevs Akdin, “Bu kuş 3 senedir buraya geliyor. 3 aylarda gelip burada yuvasını yapıyor. İçeri giriyoruz, çıkıyoruz, banyo yapıyoruz, çocuklar yıkanıyor fakat korkup kaçmıyor. Yavrular uçana dek buradalar, büyüyorlar. Yavrular büyüdükten sonra cama konuyorlar. Daha sonra kanatlanıp uçuyorlar. Diğer yıl gene geliyorlar, bu 3'üncü yılı. Biz de böyle bakıyoruz. Korkmuyoruz, elimizi değdiriyoruz fakat kaçmıyorlar” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal