El Bab'da Kültür Merkezi Açıldı

Fırat Kalkanı Operasyonu bünyesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerin çalışmaları doğrultusunda teröristlerden temizlenen Suriye'nin Halep şehrinin doğu tarafında yer alan El Bab'da, DEAŞ'ten kurtuluşunun ikinci senesinde El Bab Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

06.03.2019-12:44 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-12:36) El Bab'da Kültür Merkezi Açıldı

Fırat Kalkanı Operasyonu bünyesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerin çalışmaları doğrultusunda teröristlerden temizlenen Suriye'nin Halep şehrinin doğu tarafında yer alan El Bab'da, DEAŞ'ten kurtuluşunun ikinci senesinde El Bab Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta Gaziantep Vali Yardımcısı Şenol Esmer, çok sayıda Türk askeri temsilci ve Mahalli Meclis Başkanı Cemal Osman da yer aldı.

El Bab Mahalli Meclis Başkanı Cemal Osman, El Bab Kültür Merkezi'nin açılışında önmeli açıklamlarda bulunarak, kültür merkezinin açılışının, hem Fırat Kalkanı Harekatıyla EL Bab'ın DEAŞ'tan kurtulmasının ikinci senesini, hem de Suriye devriminin başlama tarihine rastgeldiğini ifade etti.

Cemal Osman, Mahalli Meclis olarak şehrin kurtuluşundan sonra ilk işlerinin temizlenen bölgelerde çekirdek tesislerin oluşturulması olduğunu açıkladı. Cemal Osman, mahalli idarenin içinde eğitim, güvenlik, sağlık gibi ana tesisleri yapıldığını dile getirildi.

ELEKTRİK VE SU SORUNU GİDERİLECEK

Cemal Osman, şimdi önlerinde şehrin en önemli ihtiyacı olan elektrik ve suyun olduğunu, bunların da bu sene içinde tam olarak hizmete gireceğini belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydrıın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal