Eğitime Tiyatroyla Destek Oluyorlar

Zonguldak'ta, her meslek grubundan insanın bir araya gelerek oluşturduğu tiyatro topluluğu, ihtiyaç sahibi öğrenciler için rol alıyor.

10.09.2019-18:33 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-14:44)

Terakki Mahallesi muhtarı Ferit Arslantürk ile mahallelinin öncülük ettiği "Çocuklar Gülsün Projesi" çerçevesinde, Ters Köşe Tiyatro Topluluğu ekipleri çeşitli oyunlar gösterime sunarak ihtiyaç sahibi çocukların eğitim masraflarına katkıda bulunuyor.

Tiyatro öğretmeni Yahya Kasımfırtına, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, tiyatronun değerini belirterek şu sözleri sözledi:

 "Gönüllü olarak çocuklarla başladığımız bu çalışmada, öğretmen, doktor ve hemşire arkadaşlarımızla beraber yaklaşık 5-6 yıldan bu yana kurduğumuz grupla güzel işler yaptık. Zonguldak'ta tiyatroyu sevdirdik. Eğitilen ve sosyal olan bir çocuk daha değişik oluyor. Biz ne kadar çocuk kurtarabilirsek sokaktan ve ne kadar sosyalleştirebilirsek çocukları biz onun peşindeyiz. Bizim için 100 çocuktan 5'ini bile kurtarırsak çok büyük başarı." 

Projenin en büyük destekçilerinden olan Mahalle Muhtarı Arslantürk de öncülük ettiği proje için şu cümleleri kullandı:

"Projeyi 30-40 kişiyle bitirmeyi düşünüyorduk. Ta ki tiyatro topluluğuyla tanışana kadar. Tanıştıktan sonra bize çok faydaları oldu. Ufkumuz açıldı. Bugün itibarıyla 70 çocuğumuzun ihtiyacını karşıladık. Bunun sebebi ise tiyatro topluluğudur. Bilet satmada önümüzü açtılar." dedi.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal