Ege'nin Derin Maviliğinde Umut Yolculuğunun Ölümcül Adı: Göçmen Kaçakçılığı

İzmir polisi Ege'nin tehlikeli sularında kaçak göçmenlerin umut arayışlarını ve kaçakçıların yöntemini rapor haline getirdi.

31.10.2018-00:18 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-00:07) Ege'nin Derin Maviliğinde Umut Yolculuğunun Ölümcül Adı: Göçmen Kaçakçılığı

Raporda, Ege kıyılarından Yunan adalarına göçmen kaçakçılığının nasıl yapıldığı şu şekilde anlatılıyor;

 Göçmen kaçakçılığı, “yolcu başı” olarak adlandırılan, yabancı uyruklularla kendilerine özgü yöntemlerle kurduğu bağlantıyla başlıyor.
 Anlaşma sonrası göçmenler, “kasa” olarak tabir edilen şahıslara yaklaşık 2 bin dolar teslim ederek şifre alıyor.  Sonra göçmenler, kaçakçılarca “güvenli ev”lerde bir süre kalıyor.  Araçlarla alınan göçmenler, geçişin yapılacağı sahile transfer ediliyor. “Öncü” ve “artçı” diye isimlendirilen araçlar, gruba eşlik ediyor ve bu şekilde yol kontrol ediliyor.  Sahilde göçmenleri bekleyen ayrı bir şebeke grubu var. “Subaşı” denilen bu şahıslar, botun ayarlanması ve şişirilmesinden sorumlu.  Kıyıda da kendilerini bekleyen kişilerce çoğu zaman göçmenlerin arasından seçilen birisinin kullandığı şişme botlarla Yunan adalarına gönderiliyor.  Adaya ulaşan göçmen, “yolcu başı”nı arayarak şifreyi veriyor. “Yolcu başı” da şifreleri “kasa”ya iletiyor ve kalan para teslim alınıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal