Duruşmada Hakim ile Kadın Avukat Arasında "Etek Boyu" Tartışması Çıktı

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir duruşmada hakim, kadın avukatın etek boyunun kısa olduğunu söyleyerek fotoğrafının çekilmesini ve baroya gönderilmesini istedi. Avukat ise duruma tepki göstererek buna izin vermedi.

29.05.2019-14:00 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-13:55)

Kartal'da yer alan İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir duruşmada hakim ile kadın avukat arasında "etek boyu" tartışması çıktı. Hakim, etek boyunun avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu ifade ederek, etek boyunun görüntüsünün çekilmesini talep etti. Kadın avukat etek boyunun çekilmesini istemedi. Duruşmada seyirci olan 2 avukat da etek boyunun mevzuata uygun olduğunu ifade etti.

TUTANAKLARA YANSIDI

Tutanaklara yansıyan tartışmada hakim dosyaya ulaşan bilirkişi raporunu okudu ve avukatlara söz verdi. Söz alan kadın avukat bilirkişi raporuna karşı konuşmaya başladı. Bu esnada hakim, kadın avukatın eteğinin diz üzerinden yaklaşık 15 santim yukarıda olduğunu, bu şekli ile avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu, giyim kuşam etik kurallarına aykırı olduğunu ifade etti. Dinleyici sıralarında yer alan 2 avukata da etek boyunun avukatlık hukuku mevzuatına, örfüne uygun olup olmadığı soruldu. 2 avukat da etek boyunun avukatlık, hukuka ve örfüne uygun olduğunu, özgürlük alanı ile alakalı olduğundan etek boyuna müdahale edilmemesi gerektiğini söyledi.

HAKİM, ETEK BOYUNUN ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ

Hakim, baro başkanlığına gönderilmesi için etek boyunun cep telefonu ile görüntüsünün çekilmesini talep etti. Kadın avukat ise "Etek boyumun çekilmesini istemiyorum" dedi. Yaşananlar duruşma tutanağına geçti. Hakim, duruşma zaptının bir suretinin İstanbul Baro Başkanlığı'na yollanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal