Duasını Beğenmedikleri İmamı "Erkeksen Burada Kur'an Oku" Deyip Dövdüler

Mersin'de saldırganlar, okuduğu duayı beğenmedikleri görme engelli 58 yaşındaki imamı "Erkeksen bu köyde Kur'an oku" deyip dövdü.

31.07.2019-12:00 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-11:57) Duasını Beğenmedikleri İmamı "Erkeksen Burada Kur'an Oku" Deyip Dövdüler

Mersin'de bir mahallede yaptığı dua sebebiyle camiye giderken 4 kişinin saldırısına uğrayan, yüzde 95 görme engelli 58 yaşındaki imam Ekrem Yıldız, "Bizim duamız her daim vatanımız ve milletimiz için olur. Herkesi içine alan bir dua olur" dedi.

"YAPTIĞIN DUADAN MEMNUN MUSUN?"

Başka bir ilçede vazife yapmasına karşın seçimlerden bir süre sonra daha önce 26 sene vazife yaptığı Çukurkeşlik Mahallesindeki yeni muhtarın yemek davetine gittiğini ve Kur'an okuyup dua ettiğini söyleyen Yıldız, ancak geçen Cumartesi günü 'Yaptığın duadan memnun musun' denilerek kendisiyle eski muhtarın taraftarları arasında tartışma çıktığını söyledi.

Yaşadıklarını anlatırken duygulanan 30 senelik imam Ekrem Yıldız, "Bu olayların öncesi var. O köye çok büyük hizmetler verdim. Yeri geldi ağladım, yeri geldi güldüm orada. Orada çok büyük bir cami yaptık, önderlik yaptım. Çoluğumla çocuğumla omuzladık orayı" dedi.

"ERKEKSEN BU KÖYDE KUR'AN OKU DA GÖRELİM"

Yıldız, o gün camiye geldiği sırada kendisine yapılan saldırıyı şöyle anlattı:

"Bana 'Ekrem Hoca geçen yapmış olduğun duadan memnun musun' dediler, 'niçin memnun olmayayım, çok güzel oldu, Allah kabul etsin' dedim. 'Erkekseniz gelin, bu köyde Kur'an okuyun, bir daha dua yapın da görelim' dedi. Bir Müslümanın soracak olduğu bir soru değil bu. 'Abi sen de bir yemek çıkart, sana da okuruz' dememe karşın bu o kadar ileriye gitti ki; bana saldırdılar. 'Bir daha söyler misin o sözü' dedikten sonra sandalyeyi yüzüme yapıştırarak beni oraya düşürdüler. Ne olduğunu ben de bilemedim. Besmele çekip oturduğumu hatırlıyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal