Dönemin Komutanından Çuval Geçirme Açıklaması: Çuvalları Yedirirdik

Türk askerinin başına çuval geçirilmesinin üzerinden 16 yıl geçti. Yeni Şafak'a konuşan dönemin Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, "Silah kullanma yetkimiz olsaydı ABD'li askerlere o çuvalları yedirirdik" dedi.

04.07.2019-11:09 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-11:05)

Dönemin Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, Irak'ta Türk askerinin kafasına çuval geçirilmesiyle alakalı açıklamalar yaptı. Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün olaydan iki ay önce verdiği emirle silah kullanma yetkilerinin kalktığını ifade eden Kılıçarslan, "Silah kullanma yetkimiz olsa ABD'li askerlere o çuvalları yedirirdik." dedi.

Türkiye ve ABD arasında 4 Temmuz 2003 tarihinde Çuval krizi oldu. Irak Süleymaniye' de olan olayda, Türk Özel Kuvvetleri üyesi 3 subay ve 8 astsubay, karargahları basılarak göz altına alınmış, başlarına çuval geçirilerek tutuklanmıştı.

O dönemde Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı sıfatıyla Silopi'de görev yapan Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, seneler sonra ilk defa Yeni Şafak'a açıklamalar yaptı.

"ABD'Lİ ASKERLERE O ÇUVALLARI YEDİRİRDİK"

Emekli Tuğgeneral Kılıçarslan, 4 Temmuz'da olanlarla alakalı olarak önemli açıklamalar yaptı.

11 Türk askerinin vazfe yaptığı yere ABD'lilerin 150 askerle geldiklerini ifade eden Kılıçarslan, "Emir verilse ABD'li askerlere karşı konması mümkün müydü?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Eğer düşman unsurlara silahla karşılık verme yetkimiz olsaydı, özel kuvvetler personeli olan Mehmetçiklerimiz ABD'lilerin hepsini orada öldürürdü. Silah kullanma hakkımız olsa ABD'li askerlere o çuvalları yedirirdik. Belki bizim askerlerimizin de hepsi şehit olurdu fakat bu olay kesinlikle olmazdı."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal