Dolar Düştü Ama Zamlar Devam Ediyor!

Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaşın ardından 7 TL'nin üstüne çıkan dolarla beraber yüzde 50 ila 70 arasında zam yapan fırsatçılar, doların düşüşünü görmemiş gibi davranıyor.

06.11.2018-12:21 - (Son Güncelleme: 06.11.2018-12:18) Dolar Düştü Ama Zamlar Devam Ediyor!

Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaşın ardından 7 TL'nin üstüne çıkan dolarla beraber yüzde 50 ila 70 arasında zam yapan fırsatçılar, doların düşüşünü görmemiş gibi davranıyor. ABD tarafından papaz Brunson bahanesiyle Türkiye'ye karşı yapılan ekonomik savaş sonrası durmadan yükselen dolar kuru 7 TL'nin üstüne kadar çıkınca fırsat bilenler fiyatlara yüzde 70’i bulan zamlar eklemişti.

DOLAR DÜŞTÜ AMA…

Hükümetin attığı iradeli adımlar ve ABD ile normalde dönen ilişkiler onucu dolar 5,30 TL'ye kadar düştü fakat dolar yükseldiğinde zam yarışına giren fırsatçılar bu düşüşten habersizmiş gibi davranıyor.

SON ÜÇ AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Özellikle doların bu aralar son 3 ayın en düşük seviyesini bulması ve hükümetin açıkladığı ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele’ düzenlemesine rağmen beklenen indirimlerin pazarda hala görülmemesi tüketicileri iyiden iyiye bunaltıyor.

TÜKETİCİ KIZGIN

Doların yaklaşık 2 TL düşmesine rağmen hala fiyatların yeteri kadar indirilmediğini söyleyen tüketiciler "Neymiş dolar artmış, maliyetler artmış. Eee peki şimdi niye indirmiyorsunuz.!" diyerek sosyal medyadan kızgınlıklarını dile getirmekte.

ENFLASYON DA ETKİLENİYOR

Dolar bahanesiyle fiyatlara aşırı zam yapanlar enflasyon oranlarını da etkiliyor. Doların düşüşte olduğu Ekim ayında bile fırsatçıların zam hareketiyle enflasyon 2,67 artış gösterdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal