Doğu Ekspresi Güzergahına Turistik Bir Tren Daha Konulacak

Doğu Ekspresi'nin son zamanlarda çok fazla ilgi görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan bir açıklama geldi. Ersoy, aynı güzergahta turistik bir tren daha organize edeceklerini açıkladı.

25.02.2019-10:41 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-10:32) Doğu Ekspresi Güzergahına Turistik Bir Tren Daha Konulacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Doğu Ekspresi ile alakalı olarak önemli açıklamalar yaptı. Ankara'dan Kars'a giden Doğu Ekspresi'ne ilişkin yenilik olacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Doğu Ekspresi turizmle öne çıkmaya, turizm treni olmayı ve amacının haricinde kullanılmaya başladı. Biz de diyoruz ki o zaman amacına uygun bir tren daha organize edelim. Turistik amaçlı gidenler de o trenle seyahatlerini yapsınlar. Hem Doğu Ekspresi görevini görsün hem de yeni amacına uygun bir turizm treni daha yapalım" dedi.

"TURİZM TRENİ HALİNE GETİRMEMİZ LAZIM"

Bakan Ersoy, "Turizm trenlerinin dünya çapında çok meşhur birkaç istasyonu var. Bizim bu hattımız da çok rahatlıkla uluslararası bir turizm destinasyonu şekline dönüşebilir. Turizm treniyle turistlerin tam isteklerini bütünüyle  karşılayacak özellikte tren hizmete alabilirsek yabancı turistin ilgisini çekme bakımından da yararı olur. Trenin turizme katkısını gerçekleştirmemiz gerek. Çok ciddi bir potansiyel var ve kendini ispat etti. Biz bunu şimdi tabii turizm treni olarak yapmıyoruz, eksik olan tarafı bu. Şimdi bizim bunu turizm treni şekline getirmemiz ve çokta beklemememiz gerek. Kısa zamanda bunu formülize edip hayata geçirmemiz lazım ve yapacağız da" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal