Diyarbakır'ın Çermik İlçesinde Öğretmenleri Gözaltına Aldıran Savcı İfade Verdi

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halı sahada sıra tartışması yaşadığı 14 öğretmeni gözaltına aldıran Çermik Savcısı Mehmet Kıran ifade verdi. Kıran ifadesinde, halı saha için aynı saate randevu verildiğini ve önce oynamak için öğretmenlerden ricada bulunduğunu söyledi.

06.03.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-09:03) Diyarbakır'ın Çermik İlçesinde Öğretmenleri Gözaltına Aldıran Savcı İfade Verdi

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halı sahada sıra tartışması sebebiyle 14 öğretmeni gözaltına aldıran savcı Mehmet Kıran, HSK tarafından vazifelendirilen iki müfettişe ifade verdi.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 27 Şubat'ta savcı hakimler ile 14 öğretmen arasında halı sahada sıra tartışması meydana gelmişti. Tartışmada, Çermik Savcısı Mehmet Kıran'ın talimatı ardından, öğretmenler gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de takipçisi olduğunu açıkladığı olayın medyaya yansımasının sonrasında Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) soruşturma açtı. Soruşturma çerçevesinde Çermik'e hareket eden 2 müfettiş, savcı Mehmet Kıran'ın ifadesine başvurdu.

"ÖNCE BİZ OYNAYALIM RİCASINDA BULUNDUK"

Savcı Kıran'ın ifadesinde, esnaflar karmasıyla maç için hakim ve savcı arkadaşlarıyla gittikleri halı sahada aynı saate başka bir gruba da randevu verildiğini söyleyerek, "Hakim ve savcılar ile beraber hazırlandığımızı söyledik, 'önce biz oynayalım' ricasını yaptık. Fakat arkamı döndüğümde içlerinden bir tanesi 'savcı kim oluyor...' diyerek hakaret etmeye başladı" dediği öne sürüldü.

Hakaret edeni belirleyemeyince 155'i arayıp polis çağırdığını söyleyen Kıran'ın, "Kimlikleri üstünde olmadığı için polisler karakola davet etti. Arabalarıyla karakola gittiler" dediği iddia edildi.

"RİCA ÜZERİNE İŞLEM YAPTIRMADIM"

Müfettişlerin "Karakolda niçin işlem yaptırmadın?" sorusuna ise savcı Kıran'ın "İçlerinden biri atamasının gerçekleştirildiğini, güvenlik soruşturmasını beklediğini, muhtemel soruşturma halinde öğretmen olarak atanamayacağını ifade etti. Polisi arayarak işlem yapılmamasını GBT'lerinin yapılarak bırakılmalarını söyledim" dediği iddia edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal