Diyarbakır'da UNESCO Miras Alanı'nın Yanında Hint Keneviri Tarlası Bulundu

Diyarbakır'da polis ekipleri UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Hevser Bahçeleri'nin yanındaki arazide hint keneviri tarlası tespit etti. 200 polisin katıldığı operasyonda hint kenevirleri imha edildi.

19.06.2018-10:56 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-10:46) Diyarbakır'da UNESCO Miras Alanı'nın Yanında Hint Keneviri Tarlası Bulundu

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde olan Hevsel Bahçeleri’nde uyuşturucu operasyonu başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Özel Harekat Şube müdürlüklerinden 200 personelin katılımıyla Dicle Nehri yanındaki Hevsel Bahçeleri’nde sabah saatlerinde operasyon yapıldı. Operasyonda, drone ve hassas burunlu narkotik köpekleri ile tespit edilen Hint kenevirleri, polis birimlerince numune alınmasının sonrasında imha ediliyor. Çalışma ile alakalı bilgi veren emniyet görevlisi, şube müdürlükleri olarak kanun dışı Hint kenevirinin bulunması ve imhasına dönük operasyon başlattıklarını söyledi. Operasyonda teknolojik olanaklardan yararlandıklarını söyleyen görevli, “Hint kenevirlerinin piyasaya çıkmadan imha edilmesi, halkımızın özellikle genç nüfusun bundan kötü etkilenmemesi için bizim için güzel bir adım” biçiminde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal