Diyarbakır'da Evlat Nöbetine 3 Aile Daha Katıldı

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma umuduyla HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine 3 aile daha katıldı.

03.03.2020-15:50 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-15:55)

Evlatlarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 183'üncü gününde devam ediyor.

Kocaeli'den 5 sene önce 17 yaşında dağa kaçırılan çocuğu Eren Yalçın için evlat nöbetine katılan anne Fadime Aksu ve Mardin'in Kızıltepe ilçesinden 4 ay önce kandırılıp dağa götürülen 20 yaşındaki evladı Ramazan için Diyarbakır'a gelen bedensel engelli baba Cemal Ertaş da oturma eylemine katıldı.

Anne Fadime Aksu'nun açıklamasında, oğlunun kalp hastası olduğunu ve tedavi gördüğün belirterek, ekmek almak için evden çıkan evladının geri dönmediğini dile getirdi.Oğlunun dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Aksu, "Çocuğumu istiyorum, başka bir şey istemiyorum." diye konuştu. Evladı için ağıt yaktığı esnada fenalaşan Fadime Aksu'ya sağlık personelleri müdahale etti.

Baba Cemal Ertaş da oğlunun HDP'liler tarafından kandırıldığını belirtti. Acılı baba Ertaş, "Oğlum HDP'liler aracılığıyla terör örgütü PKK'ya katıldı. Oğlumu HDP'liler götürmüş. Oğlumu istiyorum. Bu halimle, bu sakatlığımla geldim." dedi.
Oğluna teslim olması çağrısında da bulunan Cemal Ertaş, "Ramazan, oğlum gel. Senin gelmeni istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Kardeşimi almadan buradan gitmeyeceğim"

Çınar ilçesinden 5 sene önce 14 yaşında kandırılarak dağa kaçırılan kardeşi Hamdullah için gelen ağabey Mehmet Dicle de oturma eylemine katıldı. Dicle açıklamasında, kardeşinden 5 senedir haber alamadığını dile getirerek bir televizyon kanalında yayınlanan görüntüde kendisinin Suriye'de olduğunu gördüklerini dile getirdi. "Kardeşimi almadan buradan gitmeyeceğim." diyen Dicle, kardeşine güvenlik kuvvetlerine teslim olması için çarıda bulundu.Dicle, "HDP'lilerden şüpheleniyorum. Henüz 14 yaşındaydı. Kardeşimi kandırarak dağa götürdüler." şeklinde konuştu.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal