Diyarbakır Valiliğinden 'Kayyum' Haberini Yalanlama

Diyarbakır Valiliğinden "ilçe belediyelerine kayyum hazırlığı" ifadelerine yönelik açıklamada, "Söz konusu haberler ve sosyal medya iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır." ifadesine yer verildi.

07.09.2019-09:34 - (Son Güncelleme: 07.09.2019-09:15) Diyarbakır Valiliğinden 'Kayyum' Haberini Yalanlama

Diyarbakır Valiliği, bazı internet sayfaları aracılığıyla sosyal medya üzerinden yayımlanan "ilçe belediyelerine kayyum hazırlığı" ifadelerinin aslının olmadığını belirtti.

Valilikten gelen bildiriye göre, birtakım web sayfaları vasıtasıyla sosyal mecrada "ilçe belediyelerine kayyum hazırlığı" iddiasıyla haber yayımlandığı söylendi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün Diyarbakır Valiliğine yazdığı bir açıklamadan yola çıkarak, ilçe belediyelerine kayyum atama planı yapıldığı iddia edilerek bazı evrakların paylaşıldığı belirten yazıda, şunları kaydetti:

"Söz konusu haberler ve sosyal medya iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. İçişleri Bakanlığımızın Anayasa'nın 127'inci maddesinde tanımlanan vesayet yetkisi gereğince Valiliklerimiz aracılığı ile muhtarlar dahil olmak üzere tüm mahalli idare organlarının suça konu iş ve işlemlerinin olup olmadığı, haklarında adli makamlarca yürütülen soruşturma ve kovuşturma olup olmadığı rutin olarak takip edilmektedir. Bu süreç spekülasyona konu olmaması, görev yapan mahalli idare organlarının işlerini etkilememesi amacıyla ilgili mevzuatı kapsamında gizli yazışma kuralları çerçevesinde yürütülmektedir."

Diyarbakır Valiliği ve İçişleri Bakanlığı arasında söz konusu olan bu gizli yazışmaya ilgili belgelerin yanlış ifade edilecek şekilde sunulduğunu bildirirken, "Bu belgeler İçişleri Bakanlığımızın vesayet yetkisi kapsamındaki görevi gereğince her seçim sonrası istenen rutin evraklar olup, gizli evrak niteliğinde olmalarından dolayı bunları sızdıranlar ile ilgili soruşturma başlatılmış ve bu belgeleri yayanlar İle ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur." ifadelerini söyledi.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal