Diyarbakır Ergani'de 1100 Yıllık Altın İşlemeli Dini Kitap Yakalandı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda 1100 yıllık olduğu belirlenen altın işlemeli dini kitap ele geçirildi.

13.04.2019-10:50 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-10:43) Diyarbakır Ergani'de 1100 Yıllık Altın İşlemeli Dini Kitap Yakalandı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yapılan operasyonda 21 sayfadan meydana gelen 1100 senelik altın yazmalı dini motifli kitap yakalandı.

Diyarbakır Valiliği'nden mesele ile alakalı yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü birimleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Bismil ve Ergani ilçelerinde oturan 4 şüpheli şahsın elinde bulundurdukları 1100 senelik İbranice altın yazmalı 1 adet dini motifli kitabı satmak için alıcı aradıkları doğrultusunda bilgi aldığı bildirildi.

6 ŞÜPHELİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklamada şu sözler kullandı:

"Bu çerçevede, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararı çerçevesinde 12 Nisan 2019 Cuma günü Diyarbakır ili Ergani ilçesinde yapılan operasyonda, bahse konu şüpheli kişiler, altın yazmalı dini motifli kitabı satmaya çalıştıkları sırada suçüstü yakalanmıştır. Şahısların üstlerinde ve evlerinde gerçekleştirilen adli aramada İbranice altın yazmalı, dış kaplaması deri, 21 sayfadan meydana gelen 1 adet kitap yakalanmıştır. Olayla alakalı olarak Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek alınan talimat uyarınca yakalanan tarihi eser koruma altına alınmış, olayla alakalı 6 şüpheli hakkında soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin tesis edilmesine dönük yürütülen adli ve mülki vazifelerde artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak sürdürülmektedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal