Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Sigaranın Haram Olduğunu Anlatmamız Lazım

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sigaranın haram olup olmadığı meselesine açıklık getirdi. Yıllarca yanlış bilgi verildiğini söyleyen Erbaş, "Sigaranın haram olduğunu halkımıza anlatmalıyız" dedi.

18.02.2019-14:04 - (Son Güncelleme: 18.02.2019-13:58) Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Sigaranın Haram Olduğunu Anlatmamız Lazım

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geride bıraktıımız günlerde sigaranın haram oluşu ile alakalı bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamaya Erbaş, bir yenisini daha ilave etti. Diyanet İşleri'nin internet sayfasından paylaşılan bir programdaki açıklamalarında Erbaş, "Sigaranın haram olduğunu halkımıza anlatmalıyız." ifadesini kullandı.

"SİGARANIN HARAM OLDUĞUNU ANLATMALIYIZ"

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sayfasından yayınlanan açıklamaya göre, Erbaş, Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu'nda din personeli ile medyaya kapalı olarak toplantı yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, toplantıda "Dünyada ve ülkemizde senelerde 'haram' denmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız gerek. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu halkımıza anlatmalıyız." sözlerini kullandı.

"BÜYÜK BİR FACİADIR"

Sigara kullanımı sebebiyle çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğine dikkatleri çeken Erbaş, "Dünyada ve ülkemizde senelerce 'haram' denmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız gerek. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu halkımıza anlatmalıyız. Çünkü yalnızca bizim ülkemizde bir senede 115 bin kişi yaşamını yitiriyor. Bu ne büyük bir faciadır." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal