Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan Tepkisi

Dışişleri'nden Yunanistan Başbakanı Çipras'ın Doğu Akdeniz' e ilişkin yaptığı yorumlara, ''Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, AB üyeliklerini suistimal ediyorlar'' şeklinde tepki gösterdi

17.06.2019-15:25 - (Son Güncelleme: 17.06.2019-15:35)

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'nin Kıbrıs Adası açıklarındaki doğal gaz arama faaliyetlerine ilişkin, Avrupa Birliği'nden (AB) yaptırım talebinde bulunacaklarını açıklamıştı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile bir telefon görüşmesi düzenlediklerini belirten Çipras, ''AB Zirvesi öncesinde hazırlanmak üzere fikir birliğine vardık. Böylece, (Güney) Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) eğer bir sondaj çalışmasının gerçekleştiği teyit edilirse, Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanması dahil doğru kararların alınması sağlansın.'' sözlerini aktardı.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ  

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Başbakanı Çipras'ın Doğu Akdeniz sözlerine tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi AB üyeliklerini suistimal ediyor. Bizim tarafımızdan en üst düzeyde verilen mesajlar gayet açık. Bu konudaki kararlı duruşumuzu muhafaza ediyoruz." sözleri kullanıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal