Dışişleri Bakanlığından Yanbu Limanı'ndaki Saldırıya Kınama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Suudi Arabistan’da Yanbu limanındaki iki petrol dolum tesisine gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını ifade etti.

17.05.2019-23:21 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-23:10)

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Umman Körfezi’ndeki ticari gemilere yönelik sabotaj eylemi ile Suudi Arabistan’da petrol boru hatlarına gerçekleştirilen saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

KÖRFEZ BÖLGESİNİN GÜVENLİĞİNE VURGU YAPILDI  

Aksoy, 12 Mayıs 2019 tarihinde Umman Körfezi’nde dört ticari gemiye yönelik gerçekleştirilen sabotaj eylemine ilişkin haberleri endişeyle takip ettiklerini belirterek, "Bu vesileyle, Türkiye olarak, Körfez bölgesinin güvenliğine ve bölgedeki deniz seyrüsefer emniyetine verdiğimiz önemi bir kez daha vurgulamak istiyoruz" dedi.

"HER TÜRLÜ PROVOKATİF ADIMDAN KAÇINILMALI"  

Aksoy, diğer taraftan 14 Mayıs 2019 tarihinde Yemen’deki Huti milisleri tarafından Suudi Arabistan’ın Yanbu limanındaki iki petrol dolum tesisine insansız hava araçlarıyla düzenlendiği anlaşılan saldırıyı da kınadıklarına dikkat çekerek, “Bölgedeki güvenlik ve istikrara zarar verecek her türlü provokatif adımdan kaçınılması çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal