Dışişleri Bakanlığı'ndan Kerç Boğazı Gerginliğine Açıklama

Dışişleri Bakanlığından Azak Denizi ve Kreç Boğazı'nda Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen gerginlikle alakalı açıklama geldi.

26.11.2018-11:42 - (Son Güncelleme: 26.11.2018-11:39) Dışişleri Bakanlığı'ndan Kerç Boğazı Gerginliğine Açıklama

Dışişleri Bakanlığından Azak Denizi ve Kreç Boğazı'nda Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen gerginlikle alakalı açıklama geldi. Açıklamada, "Ukrayna'ya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu haberlerini endişeyle takip ediyoruz" sözleri iletildi. Dışişleri Bakanlığından Azak Denizi ve Kerç Boğazı yaşanan gerginliğin takip edildiğini bildirilerek, "Bu kapsamda Ukrayna'ya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu haberlerini endişeyle takip ediyoruz" dendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yaşanan gerginlikle alakalı şu sözler aktarıldı: "Azak Denizi ve Kerç Boğazı'nda yaşanmakta olan gelişmeleri ve yükselen gerginliği takip ediyoruz. Bu çerçevede Ukrayna'ya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu yolundaki haberleri endişeyle karşılıyoruz. Karadeniz'e kıyıdaş bir ülke olarak Kerç Boğazı'ndan geçişlerin engellenmemesi gerektiğini vurguluyoruz."

Dün sabah saatlerinde, Azak Denizi'nde Rus savaş gemileriyle Ukrayna savaş gemileri arasından gerginlik yaşandığı bildirilmiş, Rus karasularına girdiği savunmasıyla Rusya'ya ait savaş gemileri Ukrayna savaş gemilerine müdahale etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal