Dışişleri Bakanlığı'ndan AB Raporuna Sert Tepki

AB'nin açıkladığı Türkiye raporuna Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi. Bakanlık, "İddialar ve suçlamalar kabul edilemez" açıklaması yaptı.

17.04.2018-23:36 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-23:46) Dışişleri Bakanlığı'ndan AB Raporuna Sert Tepki

 

AB Komisyonunun Türkiye raporuna Dışişleri'nden sert cevap geldi. Konuyala alakalı yapılan duyuruda "AB'nin Türkiye'nin içinden geçtiği dönemi anlamadığı bellidir. Raporda FETÖ tehdidinden bahsedilmemesi vahim bir hata. Başta PKK, DAEŞ ve FETÖ olmak üzere terörle mücadele ediyoruz" denildi.

Avrupa Birliği Komisyonu, 2018 Türkiye İlerleme Raporu'nu yayınlamış, raporda, FETÖ için ilk defa terör örgütü ifadesi yer almıştı.

KOMİSYON OBJEKTİF VE DENGELİ OLMAMIŞTIR

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

AB Komisyonu tarafından düzenlenen 2018 Türkiye Ülke Raporu ve Genişleme Stratejisi Belgesi bugün (17 Nisan 2018) yayımlanmıştır.

Ne yazık ki AB Komisyonu, içinden geçmekte olduğumuz sürecin zorluklarını anlamak istemediğini bu raporda da belli etmiştir. Bir çok kez tüm belgelerle anlatmamıza karşın Komisyon tarafsız ve dengeli olamamıştır.

"FETÖ TEHDİDİNE DEĞİNİLMEMESİ VAHİM BİR EKSİKLİK"

Türkiye başta PKK, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere aynı anda birçok terör unsuruyla mücadele vermektedir. Raporda devletimize, meclisimize ve milletimize haince saldıran FETÖ tehdidine yer verilmemesini vahim bir hata olarak görmekteyiz.

Raporda, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi ardından Türkiye'nin bu tehditler karşısında hızlı ve orantılı önlemleri almaya yönelik meşru hakkının tekrarlanmasına karşın, belgenin birçok yerinde, malum çevrelerden alınan yalan iddialar ve suçlamalara da yer verildiği görülüyor. Ülkemiz, herşeyden önce kendi insanlarının demokratik hak ve özgürlüklerini korumak için aldığı OHAL tedbirleriyle alakalı olarak, Avrupa Birliği dahil olmak üzere alakalı tüm uluslararası partnerleriyle şeffaflığa dayalı işbirliğini devam ettirmekte, bu tedbirlerin kapsamını, hangi güvenlik tehdidiyle alakalı olduğunu ve bunların yasal çerçevesini ilgililere açıkça iletmektedir. Durum böyleyken, Raporda ülkemize yöneltilen birtakım genel nitelikli iddia, suçlama ve yorumların kabul edilmesi olası değildir.

Terör örgütlerine karşı almış olduğumuz önlemler, esasen kendi ulusal güvenliğimizin yanında, AB ülkelerinin de güvenliğine su götürmez katkılar sağlamaktadır. Bu sebeple, PKK/PYD/YPG'nin AB ülkelerinin kendi kamu düzenleri ve güvenliği için önemli bir tehdit olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal