Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan AB'ye: İkiyüzlüsünüz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu AB yetkilileri ile yaptığı görüşmede, temsilcilerin yüzlerine baka baka "Çifte standart ve ikiyüzlülük nedeni ile AB bizim toplumumuzun gözünde emniyetsiz bir ortak" dedi.

22.11.2018-14:27 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-14:18) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan AB'ye: İkiyüzlüsünüz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile ortak basın toplantısı yaptı. Basın açıklamasında Suriyeli mülteciler ile alakalı AB'nin tutumuna değinen Çavuşoğlu, "Çifte standart ve ikiyüzlülük nedeni ile AB bizim toplumumuzun gözünde emniyetsiz bir ortak." diye konuştu.

18 MART MUTABAKATI

Çavuşoğlu, "Diğer yandan 18 Mart Mutabakatı'nın tam manası ile her iki tarafın uygulaması iki tarafın faydasınadır. İyi bir iş birliğimiz var fakat AB'nin 18 Mart Mutabakatı'nın bazı şartlarını uygulaması lazım. Türkiye'den Yunan adalarına geçen kaçak mülteci sayısı istediğimiz seviyeye düşmüştür. Bu anlaşmanın içinde 5 fasılın açılması var ancak bazı devletler nedeni ile bu fasıllar açılmamıştır. İşte tam bu çifte standartlar ve ikiyüzlülük sebebi ile AB bizim toplumumuzda güvenilmez bir kaynak." diye konuştu.

TEMSİLCİLERDEN CEVAP

Çavuşoğlu'nun bu açıklamalarına yanıt veren AB temsilcileri şu biçimde konuştu:

Hahn: Çifte standartın önüne geçmemiz lazım. İki gün önce bir karar alındı. Harcamayı görmek lazım. Avrupa Sayıştayı bizi bazı hususlarda eleştirmektedir. Para hızlı bir biçimde harcandı.

Mogherini: Avrupa Birliğinde daha güvenilir bir ortak bulmak imkansız.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal