Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye Terörün Her Türlüsüne Karşıdır

BM Genel Kurulunda ırkçılık ve yabancı düşmanlığı konusunda düzenlenen oturumda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye terörün her türlüsüne karşıdır, kimi hedef alırsa alsın." ifadelerini kullandı.

02.04.2019-20:18 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-20:08) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye Terörün Her Türlüsüne Karşıdır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Kurulunda ırkçılık ve yabancı düşmanlığı konusunda düzenlenen oturumda konuşma yaptı.

"AYRIMCILIK VE TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ"

Çavuşoğu konuşmasında, "Terörü finanse edenlerin hesap vermelerini sağlamalıyız. Ayrımcılık ve terörün her türlüsünü kınıyoruz" dedi. Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye terörün her türlüsüne karşıdır, kimi hedef alırsa alsın. Müslüman düşmanlığı ve ırkçılık, çoğu zaman bir biriyle iç içe. Artık Müslüman karşıtlığı daha fazla gözardı edilemez. Yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa karşı insanlığın ortak sesinin duyulması şart. Uluslararası camia sorumluluktan muaf değil" dedi.

"YOK OLUP GİDECEKSİNİZ"

Küresel bir seferberlik ilan edilmesi çağrısında bulunan Çavuşoğluı, "Unutmayalım ki, tek bir keşinin dahi güvende olmadığı bir dünyada, hiçbirimiz güvende olamayız" ifadesini kullandı. Çavuşoğlu ayrıca, "Bugün teröristlere karşı dimdik duruyor ve dünyaya şu mesajı veriyoruz; pompalamaya çalıştığınız kin, nefret, korku ve şiddet sarmalında yok olup gideceksiniz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal