Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İzlandalı Mevkidaşı İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzlanda Dışişleri Bakanı Gudlaugur Tor Thordarson ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, Türk Milli Takımı'nın İzlanda havalimanında maruz kaldığı haretlerin kabul edilemez olduğunu belirtti

11.06.2019-14:13 - (Son Güncelleme: 11.06.2019-14:06) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İzlandalı Mevkidaşı İle Görüştü

Diplomatik kaynaklardan aktarılan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda İzlanda ile yapacağı maç için Keflavik Havalimanı'na inen Milli Takım kafilesinin ülkeye girişi esnasında İzlandalı görevliler tarafından gördüğü muamele hakkında İzlanda Dışişleri Bakanı Thordarson ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, mevkidaşına, Milli Takım'ın İzlanda'ya ulaşmasından 3 hafta önce ve seyahatin hemen öncesinde olmak üzere iki defa Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği ve Reykjavik Fahri Başkonsolosu tarafından bildirimde bulunulmasına karşın havalimanında Türk Milli Takımı'na karşı yapılan muamelelerin kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

İZLANDA'DAN MİLLİ TAKIMIMIZA SAYGISIZLIK  

Konya'dan özel uçakla Keflavik Havalimanı'na inen milli takım kafilesi, ülkeye girişleri sırasında İzlandalı görevlileri tarafından yaklaşık 2 saat pasaport kontrolünde bekletildi.

İzlandalı bir taraftar ise açıklama yaptığı esnada Emre Belözoğlu'na, mikrofon tutar gibi tuvalet fırçası uzattı. Söz konusu saygısızlığı yapan taraftar, daha sonra ortadan kayboldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal