Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; ''FETÖ'nün Kosova'da Barınmasını İstemeyiz''

Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kosova'da mevkidaşı Behgjet Pacolli ile görüştü, Çavuşoğlu Kosova'ya FETÖ uyarısı yaptı;''Fetö'nün Kosova'da barınmasını istemeyiz'' dedi

19.10.2018-22:31 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-22:17) Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; ''FETÖ'nün Kosova'da Barınmasını İstemeyiz''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Kosova’da, Kosova Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

''FETÖ'NÜN KOSOVADA BARINMASINI İSTEMEYİZ''

Pacolli ile ortak basın toplantısına katılan Çavuşoğlu, "Eğitim alanında Maarif Vakfımız var, Maarif Vakfı Kosada okullar açmak istiyor. Kosova yönetiminin devredeceği okulları da almaya hazırdır. Biz çocuklarımızı teröristlere teslim etmeyelim. FETÖ bir terör örgütüdür Türkiye’de darbe girişiminde bulunmuştur. Bunu yapan teröristler Kosova’da da bunu yapabilir. Elbette kardeş Kosova’dan Türkiye’de darbe yapmış teröristlerin burada bulundurmasını istemeyiz. Bize iade edilmesi gereken teröristleri iade etmelerini bekleriz. Kardeşlerimizden beklentimiz budur." ifadelerini kullandı.

''KOSOVA'NIN AVRUPA KURUMLARINA ENTEGRESİ ÖNEMLİ''

Dışişleri Bakanı Kosova’nın bağımsızlığına işaret etti, diğer ülkelerle görüşmelerinde de bunu sık sık dile getirdiğini söyledi:

"Özellikle Kosova’yı tanımamış ülkelere bunu belirtiyoruz. Avrupa kurumlarına, Avrupa Atlantik kurumlarına entegre önemlidir. Örneğin Avrupa Konseyine Kosova’nın üyeliği için çaba sarf ediyoruz."

''YATIRIMCILARI KOSOVA'YA YATIRIM YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ''

Kosova Dışişleri Bakanı Pacolli iki ülke ilişkilerine vurgu yaptı. 22’ye yakın anlaşma bulunduğunu bununla da yetinilmeyeceği başka anlaşmaların da ilave edileceğini söyledi.

Türk yatırımcılara Kosova’ya yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal